Colruyt, je kunt niet anders dan er van houden

colruyt-492x300

U weet het. Ik ben een Delhaizewijf. Ik heb het graag proper, netjes gerangschikt en met veel packaging en keuze. Maar heel af en toe moet ik toegeven dat die mannen uit Halle echt wel weten waar ze mee bezig zijn.

Ze zijn langer open, om maar iets te noemen. Ik moest een lamp vervangen, we hadden geen reserve meer. Dus snel de Colruyt binnen om een lampke te kopen. Aan de kassa’s staat een blozende Kempenzoon mij op te wachten. U kent het type, robuust, groot en een brede lach op zijn gezicht.  Er kan al eens een grapje af  ‘Hedde ’n idee vandoeng? of is’t gewoen doenker thuis?’.  Niet iedereen is Filip Geubels bij Colruyt.

Terwijl ik wil afrekenen, stel ik vast dat ik mijn portefeuille niet bij heb. Geen cash op zak, alleen een telefoon.  Ik vloek.

‘Online betalen zit er niet in zeker?’ vraag ik lacherig.
‘Goh, zitte gij bij de KBC, want ik geloof wel dat het hie kan ze! Kom mor is mee nor de kas. Ziede? Hie hemme ze zu van die codes opgeplakt, mo ik hem da nog noet gedaon…’

De code in kwestie is er eentje die lijkt op de betalingen met je Bancontact app.

‘ik gon is probere,  ik geef t bedrag in en den mutte mejouwe smartfoon die QR code is proberen te scanne, zien wa as ’t geft’.

Tien seconden later en mijn betaling is geregeld. We staan beiden wat te grappen, over de vooruitgang. Ik kan niet anders dan bewonderend nadenken over die winkelketen.

Geen poespas, maar alles werkt wel. Ik heb geen idee hoe ik het er vanaf zou brengen bij de andere retailers, met alleen maar mijn smartphone.

9 gedachtes over “Colruyt, je kunt niet anders dan er van houden

  1. Klopt, over álles wordt daar nagedacht.

    Bijvoorbeeld de parkeervakken op de parking: die hebben enkel twee laterale lijnen, geen derde aan de achterzijde. Zo spaart Colruyt inzake verf op groepsniveau een heel pak geld uit… waardoor ze hun prijzen lager kunnen houden.

    Idem voor het ontbreken van muziek in de winkel: geen auteursrechten betalen = heel wat geld uitgespaard = lagere prijzen. Idem voor het gebruik van een grote koelruimte in plaats van allemaal aparte koelkasten. En dan nog gebruiksgemakken zoals jouw ‘alternatieve’ betaling erbovenop.

    Die winkelgroep wordt gewoon op een heel intelligente manier geleid. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.