Aaahhcademy

download

‘Het gaat niet over zeggen wat je kunt, je moet het tonen’.

Ontelbare keren heb ik die zin al uitgesproken tegenover jonge studenten. Of het nu gaat over social media, digital marketing, content marketing, storytelling of simpel copywriten.

Ik ben geen vormingsinstituut, en ‘Academy’ zou een te zwaar woord zijn, voor wat ik te bieden heb. Maar de Aaahha-uitroep, of het Ooohh-gevoel; de kleine openbaring, dingen die er toe doen of het verschil maken, daar kan ik wel bij helpen.

Laat mij uw persoonlijke ‘Aaahha-erlebnis’ worden en daardoor het verschil maken.

Met succes coachte ik jonge entrepreneurs voor zowel Bizidee als Enterprize en zat ik in de jury van de Telenet–BBC Public Speaking Awards.  Er gaat weinig boven een juist gebrachte, doorleefde en doorvoelde elevator pitch.
Ik doceer Storytelling en Content Marketing, geef opleidingen rond digital marketing en social media en geef gastcolleges aan diverse hogescholen en universiteiten waar ik ook de essentie van mijn boek ‘Storytelling, verhalen maken merken’ bespreek en tastbaar maak.

Een theoretische onderbouw werkt versterkend.

Daarnaast werk ik als copywriter/storyteller voor bedrijven en organisaties, die aan den lijve ondervinden wat het verschil kan zijn tussen holle tekst en een boeiend verhaal.

Uit deze waaier van ervaringen, gesprekken en (na)vormingstrajecten distilleerde ik de essentie, waarvan ik overtuigd ben dat ze (jong) startend talent de nodige artillerie verschaft om van bij de eerste ontmoeting een kort, krachtig en impactvol verhaal neer te zetten.

Ik heb een aantal ‘vorming/ opleidingen naast elkaar gezet waar ik van overtuigd ben dat u er iets mee kunt. Simpel, eenvoudig en to the point. Maar niet altijd vanzelfsprekend, anders had u ze niet nodig.

Start to Story

Start-up hier, start-up daar. Iedereen heeft het erover, terecht, want het zijn de vonken die onze economie aanjagen. Baanbrekende ideeën, nieuwe concepten, maar niet altijd even eenvoudig om de meerwaarde uit te leggen aan de juiste groep.

Start-ups krijgen begeleiding, op alle mogelijke vlakken. Maar eentje wordt dikwijls vergeten. Ze moeten hun verhaal ontelbare keren brengen. Telkens aan andere mensen, telkens met een ander doel. En de elementaire regels worden telkens opnieuw geschonden.

Jaren geleden heb ik als ‘mediacoach’ startups een snelle en efficiënte begeleiding in elkaar gebokst die twee doelen had:

  • het verhaal duidelijk krijgen voor iedereen, in een minimum van tijd.
  • Het zo kunnen vertellen dat mensen er door geboeid geraken.

Dat wil ik graag delen.
Hoe werkt het?

1e stap: u vertelt mij uw verhaal, generiek, en zoals u het altijd doet. Een klein detail, het wordt ook opgenomen op video.

2e stap: we zoeken samen naar de echt interessante elementen uit dat verhaal. Geloof me, ze zijn vaak totaal niet wat u verwacht had.  Met die inventaris gaan we aan de slag.

3e stap: we bouwen een verhaal waar u zich goed bij voelt en ‘shapen’ het tot het ook erg natuurlijk overkomt.

Met een minimum aan tijd krijgt u een resultaat dat er voor zorgt dat u nooit meer naar woorden zoekt. Het verhaal is eigen gemaakt en staat er. De toon en de details kunnen variëren,  maar de essentie is vastgelegd.