Start to Story

Storytelling

Verhalen maken merken

Start-up hier, start-up daar. Iedereen heeft het erover, terecht, want het zijn de vonken die onze economie aanjagen. Baanbrekende ideeën, nieuwe concepten, maar niet altijd even eenvoudig om de meerwaarde uit te leggen aan de juiste groep.

Start-ups krijgen begeleiding, op alle mogelijke vlakken. Maar eentje wordt dikwijls vergeten. Ze moeten hun verhaal ontelbare keren brengen. Telkens aan andere mensen, telkens met een ander doel. En de elementaire regels worden telkens opnieuw geschonden.

Jaren geleden heb ik als ‘mediacoach’ startups een snelle en efficiënte begeleiding in elkaar gebokst die twee doelen had:

  • het verhaal duidelijk krijgen voor iedereen, in een minimum van tijd.
  • het zo kunnen vertellen dat mensen er door geboeid geraken.

Dat wil ik graag delen.
Hoe werkt het?

1e stap: u vertelt mij uw verhaal, generiek, en zoals u het altijd doet. Een klein detail: het wordt ook opgenomen op video.

2e stap: we zoeken samen naar de echt interessante elementen uit dat verhaal. Geloof me, ze zijn vaak totaal niet wat u verwacht had.  Met die inventaris gaan we aan de slag.

3e stap: we bouwen een verhaal waar u zich goed bij voelt en ‘shapen’ het tot het ook erg natuurlijk overkomt.

Met een minimum aan tijd krijgt u een resultaat dat er voor zorgt dat u nooit meer naar woorden zoekt. Het verhaal is eigen gemaakt en staat er. De toon en de details kunnen variëren,  maar de essentie is vastgelegd. U ziet uzelf aan het werk, voor en na, en leert er uit.