Beste Mijnheer Van Grieken, een vraag.

“In 2024 krijgen de linkse leerkrachten de rekening gepresenteerd… of rekenen we er mee af”

Foto door Olya Kobruseva op Pexels.com

Proficiat met uw doortastendheid en zegezekerheid.
2024 wordt uw jaar!
We gaan een mooie toekomst tegemoet, zo te horen.

Naar aanleiding van uw recent, zeer doorwrocht politiek manifest op TikTok heb ik toch een aantal vragen om mijn toekomst in het Vlaanderen van morgen veilig te stellen.

Ik ben leerkracht, docent, of hoe u het ook wil noemen. Graag verneem ik van u hoe het nu verder moet.

Ik denk dat ik ‘helaas’ niet meteen uw politieke denkbeelden deel. Mijn ouders waren nochtans overtuigde flaminganten, en ik heb zelfs (lang) in het VNJ gezeten. IJzerbedevaarten en zangfeesten, ik weet er alles van.
Uw Vlaams Belang leek me echter nooit de manier om iets fijn van Vlaanderen te maken. Tot op de dag van vandaag dacht ik dat dat meningsverschil misschien nog net door de beugel kon. Nu heb ik daar mijn twijfels over.

(Voor de andere lezers, laat mij u meteen geruststellen. Ik heb geen blijvend letsel aan mijn periode bij het VNJ overgehouden, het was een jeugdbeweging en eens aan de univ heb ik ze vaarwel gezegd. We moeten daar niet te moeilijk over doen, maar als u mij zou willen ‘cancellen’, ga gerust uw gang.)

Linkse rat?

Nu blijkt echter, mijnheer Van Grieken, dat u het ook niet op ‘linkse leerkrachten’ hebt.  Ik heb eerlijk gezegd nog nooit de behoefte gevoeld om mijn wereldbeeld op te dringen aan studenten. Ik heb er overigens ook nooit een geheim van gemaakt in de privé sfeer. Ik zie mezelf als een links liberaal. Dus ik begin-zoals elke linkse rat- wat schrik te krijgen. 

Ik zeg weliswaar luidop dat je je ver moet houden van politieke, levensbeschouwelijke en religieuze overtuigingen in discussies. Dat werkt erg sfeerbevorderend. Dat is zo op familiefeesten, op café en zeker in een hogeschool. Dat is nooit onze taak geweest, en ik ga dat ook nooit tot mijn taak rekenen. Maar volstaat dat om mijn hachje te redden in ons toekomstige Vlaanderen, of verwacht u meer?

Mijn vraag: Ga ik afgerekend worden op mijn politieke overtuiging, eens u met uw kornuiten aan de macht komt? Of gaat u gemakshalve al meteen af op het vermoeden van ‘linkse indoctrinatie’ en dus schuld? En wat kan ik dan doen om u te overtuigen dat ik zoiets niet doe?

Mijn tweede probleem

U moet ook weten dat ik in het Antwerpse lesgeef. In onze leslokalen hangen overal kruistekens. Niemand van de ‘inrichtende macht’ heeft mij al op de pijnbank gelegd over de rechtheid van mijn leer. Ze gaan er daar met gezond verstand – en terecht – van uit dat dat niet interfereert met mijn lesopdracht. Respect voor het intellect en de persoonlijke levenssfeer heet dat, denk ik. Maar dat terzijde.

In die Antwerpse scholen wemelt het van de hardwerkende jongeren met een migratieachtergrond. Jongeren die veelal een ontzettend heldere dictie hebben, waar u en dat andere kopstuk van uw partij overigens nog een puntje kunnen aan zuigen.

Die mensen studeren hard,geven het beste van zichzelf, en proberen hun leven op te bouwen. Ik verwaarloos hier even hoe moeilijk hen dat gemaakt wordt door bedrijven die liever Johan en Marieke Van de Knollenhof een stageplaats aanbieden, dan Omar en Fatima Dijab. Maar ik wil er wel even op wijzen dat ik in de mate van het mogelijke probeer te helpen om die studenten aan goede stages te helpen. Klasseert u dat onder het verspreiden en propageren van multiculturele denkbeelden, of doe ik gewoon mijn job? 

Ik vraag het maar gewoon he… Want als mij dat mijn job kost laat ik die mensen gewoon stikken, no sweat! Ik kom hier enkel nog voor mezelf op, en dat mag, vanuit het egoïsme dat u predikt.

Et les autres?

Ik zou ook nog even willen aanstippen dat bij mij in de buurt een aantal kleine zelfstandigen wonen die een progressief wereldbeeld aankleven en ook handel drijven met de ‘multiculturelen’. Zou ik mogen weten wanneer u hen de wacht gaat aanzeggen?

Zodat ik ook daar geen fouten maak en niet meeheul met volksvijandige elementen.

Tenslotte, Beste Mijnheer Van Grieken, in het kader van deze constructieve gedachtenwisseling, is het misschien een idee om bij elke docent een soort raadsman van de rechte leer te plaatsen die ons nu al attendeert op wat we eventueel verkeerd zeggen. 

Zodanig dat we nog twee jaar tijd krijgen om tot inkeer te komen, en we samen een prachtig Vlaanderen kunnen opbouwen.

Hou zee en were di!

5 gedachtes over “Beste Mijnheer Van Grieken, een vraag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.