#FreeMexicania

picture1

Het is zover. Ik geef eerlijk toe dat ik erg lang gehoopt heb dat het allemaal maar een boze droom zou zijn. Dat de republikeinse partij een misschien niet erg elegante oplossing zou vinden, maar toch een manier om deze ellende te vermijden. Het heeft niet mogen zijn. Het instagrambeeld van Moby vat het  – wat mij betreft – perfect samen.

Ik ben dan ook links krapuul dat geen verstand heeft van economie en democratische besluitvormingsprocessen.

“We moeten er mee leren leven.”, zei mijn vader altijd, als er iets gebeurde dat ons niet echt als een meevaller toescheen.

In de marge van het hele eedafleggingsverhaal (wat een verschil met de euforie die ik voelde, acht jaar geleden) verschenen er geweldig grappige tweets en opmerkingen over de first ladies, de eerdere en de huidige.

#freemelania is bij momenten hilarisch, mocht het zo schrijnend niet zijn. Als lichaamstaal ooit bewezen heeft een realiteit te zijn, dan was het in hun beider geval duidelijk, zelfs bij de immer stijlvol en ingehouden Michèle Obama.

Het is wat het is. Wat blijft over? America for the Americans! Let’s build a wall. Keep the foreigners out? Niets om vrolijk van te worden. En hij tekent maar door, executive order na executive order. En het wordt altijd akeliger.

Daarom dit voorstel. Laat ons de hashtag #freemexicania trending maken, en daarmee meerdere vliegen in één klap slaan.

We moeten Mexico helpen! Niet door wat vrijuit te tweeten en grapjes te verkopen op sociale media. Neen, harde actie. Mexico als buurland zo welvarend maken dat ze die muur echt nodig hebben om radeloze Amerikanen, die willen emigreren, buiten te houden. Om de schaarste in eigen land tegen te gaan en producten in te voeren.

Mexico is een mooi, maar arm land. Laat ons daar onze vakanties boeken in plaats van naar de States te trekken. Leave America to the Americans.

Laat ons (of liever de Duitse autoindustrie) fabrieken bouwen in Mexico, Europese Marshallhulp geven aan dat land en heel dat land naar een ongezien peil van welvaart brengen. Beleggen in de Peso!

Laat ons cactussen kopen, en sombrero’s. Verhef chili con carne, tacos en burritos tot internationaal steunvoedsel, eerder dan burgers en KFC.

Als gevolg daarvan gaat de drugshandel niet langer regeren in Mexico, maar floreert het toerisme, waar ook de gewone Mexicaan beter van wordt. Zo worden de Mexicanen het machtigste en economisch sterkste buurland van de VS, en moet Trump beseffen dat protectionisme en muren bouwen geen oplossing is.

En bovenal, bovenal,  laat ons  overgaan tot een massief inkopen van Mescal en Tequila.  U raadt het al. Mezcal/Tequila: we dopen dat  gewoon om tot #Mezcalania! Als eerbetoon aan de ongelukkigste, meest ‘by the pussy gegrabde’ vrouw van de wereld. Zo zag het er toch uit op de foto’s waarbij de weerzin van @flotus tov @potus bijna tastbaar was.

Zijn presidentschap wordt vervolgens (hopelijk) een aaneenschakeling van niet gehouden beloftes en rampspoed. Iedereen ziet de mislukking in. Melania mag misschien eindelijk – en met een royale alimentatie afscheid – nemen van de minst intelligente, slechtst gestylede president ever, en terug keren naar een leven in de leegte van de oppervlakkigheid.

De ‘presidential overcomb’ kan vervolgens opgenomen worden en verzorgd voor zijn waan en andere afwijkingen.

#freeMexicania, drink more #Mezcalania!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.