WC weerzin, een designbrug te ver

de duo-functie

de duo-functie

 

De trouwe lezers weten het. Eens zo af en toe moet er aandacht geschonken worden aan de stofwisseling. Meer bepaald aan de infrastructuur om het proces tot een goed einde te brengen. Het is sterker dan mijzelf, ik weet ook niet waar de fascinatie vandaan komt, misschien heeft het te maken met het proces van afscheid. Misschien is het de anaal-retentief in mij, maar het blijft mij bezighouden. Het heeft ook te maken design. daar heb ik ook al op gewezen. Ik denk dat we ons soms te ver laten meeslepen, in de aanbidding van het wit porselein.

Onlangs kwam ik dit pareltje tegen. En ik begrijp het! Maar ik keur het niet goed. Er zijn verbouwingen, de leidingen zitten klaar, dus we zoeken aar oplossingen. Hier gaan we niet moeilijk over doen. Het is tenslotte het herentoilet. Feit dat we keuze hebben volstaat al ruimschoots. Maar toch,…

Ik kan begrip opbrengen voor het feit dat dat je efficiënt wil zijn. Echt wel. Ik zie er ook het voordeel van in. Menigmaal heb ik al in posities gezeten/gehangen waarbij het totaal onvoorspelbaar zou zijn welke lichaamsopening eerst haar geheimen zou terugschenken aan de buitenwereld. Maar om dat nu structureel te gaan inbouwen in een drank lokaal? Ik weet het toch zo niet.

Het is ook niet  echt prettig te noemen. In voorkomend geval, waarbij de ‘grote boodschap’ zich aanmeldt, of opdringt, hangt men zowat met de neus in het pisbakje. Dat roept dan weer andere sentimenten op, waardoor een oneigenlijk gebruik van het porseleinen schrijn niet uit te sluiten valt…  Zeker bij overmatig drankgebruik.

Bovendien denk ik dat het puur organisatorisch niet zo’n beste zet is. Je halveert meteen je capaciteit voor ‘liquid outflow’.  En bovendien breng je venten in verleiding om verder te denken dan hun blaas vol is. Immers… eens aanwezig, waarom niet alle faciliteiten van het lokaal gebruiken? Dat leidt op zijn beurt dan weer tot verhoogd papierverbruik. Neen, niet helemaal goed doordacht, die aanpak, en bedrijfseconomisch af te raden!

dyson design

dyson design

Eerder dan er nog een blogpost aan te wijden, deze nog, als supplement. Alle sympathie die ik heb voor de firma Dyson, en hun fantastische oplossingen, maar ook deze vondst kan mijn goedkeuring niet wegdragen.

Om te beginnen vind ik het onnozel dat ik bij het wassen van mijn handen voortaan ook een gebruiksaanwijzing nodig heb. Daarnaast heb ik een godsgloeiende hekel aan het uitvoeren van Tai chi op toilet.  helaas een onbedoeld neveneffect van veel designinspanningen in de sanitaire sfeer.

Bedoeling van het ‘device’ is dat je eerst je handen onder het midden van het toestel houdt, waarbij het water automatisch gaat stromen. Eens dat gebeurd is, verplaats je elk van je handen naar de buitenkant van het ‘ding’, en dan krijg je warme lucht om je handen te drogen.

Ik snap het wel, en ik vind het lovenswaardig, maar het werkt voor mij niet. Meer dan eens maak ik toch bewegingen naar het midden toe, waardoor ik  telkens weer de verwarde situatie meemaak van warme lucht en water.  Niet alleen schiet dat niet op, het heeft nog een neveneffect.Een kind weet dat water en lucht en onhandige venten, leidt tot spetters. Daardoor lijkt het ook nog eens alsof je incontinent bent, of onhandig met de nadrup. Die spetters belanden immers meestal op je broek, die meestal net dan ietsjes lichter van teint is!

Neen, stop met designen en houdt het simpel, allemaal!

3 gedachtes over “WC weerzin, een designbrug te ver

  1. Ik heb hartelijk kunnen lachen, wel te verstaan, je niet uitgelachen. Ik dacht dat het ritueel van handen wassen op z’n manier alleen maar te zien is in een film. Niet dus….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.