Pukkels en wisselgeld

pukkelpop voor 5 euro

pukkelpop voor 5 euro

‘Papa, kun je dit eens wisselen?’  Mijn dochter stond met een briefje van 50 voor me.  Uiteraard kon ik dat, ik had Twee twintigjes en een tientje op zak, dus dat lukte. Maar dat wilde ze niet. ze wou  zoveel mogelijk briefjes van vijf!  Want die had ze nodig. Na wat zoeken en prutsen vond ik ze.  dochter blijgezind weg. Een enorme schreeuw volgde vrij snel van op hun slaapkamer, joelen en lachen. Dochters blij, dat is fijn.

Ik ging terug aan het werk, en schonk er verder niet veel aandacht aan. Tot dochter nummer twee aan kwam zetten. Helemaal achteloos vroeg ze of ik geen briefjes van vijf euro had. Ik wou het nu  toch wel eens weten, wat hier aan de hand was.

Kleine uitleg later wist ik het. Festivalseizoen en geen tickets voor Pukkelpop. Via een vriendinnetje hadden ze  toch weet gekregen van een actie, waarbij je een duodag ticket kon winnen. Het enige wat je moest doen was het serienummer van 5 euro biljetten ingeven en een schietgebedje prevelen.

Ik vond het nog zo stom niet. Ik vind het wel jammer dat er maar zo weinig te winnen zijn, een vijftigtal in totaal, maar anderzijds, het is een leuke actie voor jongen mensen, die in se niet veel kost en niet veel inspanningen vraagt.  Dus als u een man op leeftijd in de supermarkt om briefjes van vijf euro hoort vragen, weet dat het niet voor mij is, maar voor mijn kinderen!

Als ze nu ook nog eens een keer een actie vinden om de ‘kleine rostjes’ van straat te krijgen (en neen, ik bedoel daar enkel de koperen eurocentjes mee), dan zou het nog goed kunnen komen, tussen mij en de banken!

Wie zijn kinderen ook tot sparen wil aanzetten, hier is de link www.kbc.be/pukkelpopvoor5euro  en laat ze al die briefjes van 5 bijhouden, als ze toch niet zouden winnen, dan hebben ze geleerd wat sparen is.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.