#inthemoment

9789401413190_2

U weet ondertussen al dat ik hier enkel occasioneel eens een boek bespreek, en alleen maar als ik er ook positief over ben. Anders wordt het zo’n treurnis, en negatief gedoe. Daar gaan we niet aan beginnen.  En ik voeg er in één zucht nog even aan toe dat ik dat van Piet Wulleman, de verlichte merkdespoot nog moet doen, anders gaat die mens denken dat ik het zijne niet goed vind. Waarheid is dat ik een zwak heb voor de hersenspinsels van Tom Himpe, en zijn boekje is wat kleiner.

#Inthemoment, de kunst van campagnevoeren in real-time, uitgegeven door Lannoo Campus.

Bij de inleiding van het boek had ik even schrik dat het op twee gedachten zou hinken. Enerzijds Pieter Goiris, die inspeelt op een herkenbaar fenomeen, zijnde de sneller interactie, het #inthemoment gevoel, waar klassieke bureaus geen antwoord op hebben. Anderzijds is er Tom Himpe, die stilstaat bij processen en content output. Beiden hebben hun sporen verdiend in klassieke advertising, en gingen een boekje plegen.  En ze deden dat goed. Ze reiken voorbeelden en ideeën aan, en ook een bruikbaar model om er mee om te springen in de toekomst. Daarvoor alleen al verdienen ze een kus van de juffrouw. Alles is te verkiezen boven het eeuwige zagen dat de reclame in een crisis verkeert en geen oplossingen lijkt te kunnen verzinnen. Ze kunnen dat wel en veel adverteerders hebben misschien gewoon ook een beetje schrik van de radicale ommezwaai die een aantal van die oplossingen in zich dragen, voor henzelf als organisatie.

Wat er ook van weze, het is een interessant boek gebleken. En het kon voor mij niet stuk omdat ze ook het content luik in zijn juiste context plaatsen.  Ik citeer letterlijk ‘’De bedoeling van elk stukje content is niet iets aan te kondigen of mee te delen. Het is de bedoeling verbindingen te maken en te onderhouden.”

Hoe fijn om het éénvoudig en juist te formuleren. Geen content om de content, maar content omwille van de meerwaarde, de dynamiek  die het kan teweegbrengen.

Er zijn nog wel wat pareltjes van die aard te vinden, daarvoor moet u het zelf eens lezen als u in dat soort overwegingen geïnteresseerd bent.   Het boek is ook erg praktisch, je krijgt een zicht op de interne keuken, het blijft niet bij vaag geneuzel.  Je krijgt testimonials van allesbehalve kleine jongens, die verhelderend (en ook een beetje afschrikwekkend werken (door de enormiteit, het uitdagende van de aanpak)), je krijgt zelfs een simpel ‘how to’ lijstje.

En omdat niet alles altijd positief moet zijn : meer lokale voorbeelden had ik zeker kunnen smaken. En de prentjes zijn knudde, echt knudde!  Dat is jammer.  But then again, who needs prentjes?

Een gedachte over “#inthemoment

  1. Pingback: Boekreview: #inthemoment - De kunst van het campagnevoeren in real-time - Dailybits.be weblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.