2013 : Meer op Café

vooruitMijn voornemens voor 2013, ze staan er! Meer op café.

2012 is een raar jaar geweest. Met ups en downs, maar eigenlijk vooral ook een jaar waar ik me voorgenomen had om meer met dat schrijven te doen. en dat is ook gelukt. Bijdrages voor De Morgen, hier en daar een opdracht als ghostwriter voor bedrijfsblogs, wat artikels, een tof initiatief met vriend Wim omtrent rich content (www.etoileciree.com),  Meer HR schrijven op www.gewild.com, eervolle vermeldingen op de HI-RE blog,   en nog van dat fraais. Plezant allemaal.

Ook de eigen blog ging het goed, naar de cijfers te oordelen dan toch. U was talrijk om me te lezen en te appreciëren. En toch, en toch…

Als ik heel eerlijk ben, dan heb ik teveel geschreven vanuit een bepaalde behoefte om u plezier te doen, om grappig te zijn, om weer eens een mening bij te spijkeren over één of ander irritant fenomeen. Dat lukte bij momenten vrij aardig, en soms ging ik ook totaal de mist in. U was daar als vanouds erg eerlijk in, wat mijn ego soms moeilijk slikte. Toch bedankt.

Maar naar mijn gevoel kwam het allemaal wat te weinig uit de buik, was het te bestudeerd. Twee jaar geleden, toen zag ik dingen gebeuren. Ik veegde de keukentafel proper en begon als een razende te typen. 10 minuten later was de blog klaar, en ik had daar een erg fijn gevoel bij. Of ik kwam na een lange wandeling ergens in een kroeg terecht, liet de dag zich ontrollen, en beleefde mini avontuurtjes. Gesprekken, al dan niet gefantaseerd, in mijn hoofd, en ik schreef het stilletjes op. Feest! Plezierig.

Dat is ook wat ik van plan ben. Meer op café, meer rondlopen en verwonderd geraken, en gewoon kleine stukjes schrijven, die ik graag schrijf, zonder pretentie. Zonder me nog verder te bekommeren om de status van mijn blog. Dat gaat mij niet af en het is bovendien ook een beetje een vals gevoel. ‘T is tenslotte maar een basgitaar/blog (spotje van Maes, van vroeger).

Met deze besliste en goede voornemens, wens ik u allen van ’t zelfde! Ga meer op café, babbel met de mensen, en maak het wat warmer. Mijn lief stopt niet met dat te zeggen!

6 gedachtes over “2013 : Meer op Café

  1. wanneer is het voorzien en waar ?
    Gelukkig Nieuwjaar en een Super Gezondheid maar ook veel Plezier en attentie. Guido proficiat met uw schrijven !!

  2. Ik deel jouw gevoel. Zelfde ding met mijn eigen blog. Wat dat café gaan betreft, heb ik mezelf al overtroffen in 2013. Al 2 keer op nog geen 2 weken tijd! Very unElise.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.