Hybrid Watte?

Screenshot 2013-12-02 15.12.40

Jeuj! Ik ben de “officiele hofblogger” van STIMA voor het internationale marketing congres.

Een tijdje geleden schreef ik een column in De Morgen over dat congres en de inflatie van de termen. Ik was er niet zo zeker van of we nu wel of niet een naam moesten geven aan de marketeers van vandaag. Hoeveel hybrider dan gisteren waren die dan wel niet? Het thema van het congres is namelijk ‘The Hybrid Marketeer’.  Hybride marketers, dat zijn dus de jongens en meisjes die begrepen hebben dat het spel nu iets anders wordt gespeeld dan vroeger. Dat er meer bij komt kijken, dat het niet noodzakelijk allemaal zo academisch hoeft te zijn.

Ik was het daar niet voor de volle honderd percent mee eens.  Niet dat ik het opportunisme van de aanpak aan de kaak stelde,  ik ben het er mee eens dat je bij momenten erg snel op de bal moet kunnen spelen, en dat niet alles in campagnes moet en kan gevat worden. Ik heb het gewoon niet voor de labels en de nieuwe woordjes die er moeten voor uitgevonden worden; Daarvoor zwem ik al iets te lang in de vijver.

En toch nam de Congres Commissie, meer bepaald Nicole Berx, dat sportief op. Ze nodigde me uit om nu, deze week mijn meningen te ventileren, en dat ook op het Congres zelf te doen.  Zonder beperking, kritisch en opbouwend, zoals ik dat van mezelf ook eigenlijk wel al een beetje ben, dat weet u!

De vorm is vrij, de verplichtingen nihil. Voor @Jan Seurinck en Luc Galoppin voeg ik er nog even aan toe dat ik er niet voor betaald word, maar dat ik als tegenprestatie wel degelijk op het congres aanwezig mag zijn. Dus ja, er is sprake van een transactie, maar een redelijk faire, lijkt mij.

Omdat ik de vaste lezers van deze blog niet wil belasten met een hoge overdosis aan ‘marketing-new-&-old-speak’, heb ik er wel een aparte blog voor opgezet. Wie geïnteresseerd is mag die altijd volgen, het is een vehikel dat in principe slechts een week actief zal blijven, maar wel met heel veel informatie, en hopelijk ook reacties en discussies. De blog vindt u hier.

Wat mag u verwachten?

Mijn kijk op topics en sprekers. Dat lijkt mij nogal voor de hand liggend.Mijn eigenzinnige verslaggeving over het congres zelf. Eindelijk ga ik mijn gedacht kunnen geven over koffie of wat daar moet voor doorgaan, thee, en andere drankpauzes. De intieme gesprekken, die menig onder u de voorbije jaren heeft moeten missen door mijn afwezigheid, welja ze zullen er ook zijn. En foto’s en filmpjes, en surprises.

Wie weet, misschien zelfs vrolijke verrassingen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.