Positieve Actie, Nu! (voor de man)

nominatieformulier_logo

Ja, willen we het daar eens over hebben? Ik vind dat mannen gediscrimineerd worden. En wel hier! De Knack Weekend blog awards. Heerlijk initiatief, niet omdat er een competitie zou kunnen bestaan tussen verschillende blogs, want dichter bij appelen en peren vergelijken kun je niet echt komen. Het is de tweede keer dat ik genomineerd ben, en ik vind het eigenlijk vooral prettig om nieuwe blogs te ontdekken. Daar ligt ook de meerwaarde van het initiatief, samen met het feit dat ze het fenomeen blogs nog wat meer onder de belangstelling brengen.

Ik wou dit jaar een extra constructieve duit in het zakje doen, door mijn mede-shortlisters in de categorie “personal”,  stuk voor stuk in een positief daglicht te stellen.

Maar wat blijkt? ik kan dat niet. Tenminste, ik zou het wel kunnen maar het zou nergens op slaan. Ieder op zijn niveau heeft een eigen ‘tone of voice’ ontwikkeld. Een manier om onderwerpen te behandelen en een groep volgers ontwikkeld die die stijl leuk vinden. Of entertainend, of nog iets anders. Zo hoort het. Dus gooi ik het bij deze dan toch maar weer over een andere boeg.

Als je kijkt naar het lijstje ‘Personal’ , wat nog het dichtst de ‘persoonlijke zieleroerselen des menschen’ zou dienen te benaderen, zie je dat er maar twee mannen in die categorie zitten. @houbi en ik.  Twee!!

Net in een tijd dat er voor gepleit wordt dat mannen terug echte mannen moeten zijn (wat wij ongetwijfeld zijn!) worden diegenen die ook nog eens hun zachte –  ‘in sync’ met hun gevoelens – kant willen tonen, verdrukt. Gediscrimineerd welhaast! In een categorie die bevolkt wordt door vrouwen die met hun perfide mengeling van stijltips, kookweetjes, zachte stukjes over kinderen, lieven en hun lijf, uiteraard veel meer populariteit oogsten.

Ik bezweer u allen, roep dit een halt toe, voor het te laat is! Blijf ze lezen, maar geef de verdrukte minderheid ook een kans, Ga naar deze link en help mee om onderdrukte mannen in die hele fashion business een stem te geven!

Houbi en ik, ik zeg het u!

En dat geeft niet dat wij niet altijd even modieus voor de dag komen, wij willen verder jullie rolmodel blijven zijn en de pioniersrol spelen in de verdere ontwikkeling van het ‘masculisme-notre façon’. Pinten drinken, voor onze kinderen zorgen en ondertussen onze ziel op de interwebs smijten. “Tot leering ende vooral vermaeck” van jullie allen! Dank bij voorbaat.

En ‘while you’re at it’. In de categorie fotografie zitten ook allemaal kanjers, maar vooral die ene… bliss.be . ze is nu eindelijk uit haar schulp gekropen door een mooie blog op te zetten. Honoreer dat, ze zal er blij om worden. En gun het meteen ook Nico Caignie, zelfde kaliber, fijne mens, schoon foto’s.

Excuus aan de anderen, die ik niet persoonlijk ken, maar zeker ook een warm hart toedraag!

4 gedachtes over “Positieve Actie, Nu! (voor de man)

  1. Pingback: houbi.com / blog » Van haar sokkel

  2. of ik moet het initiatief (“ik kom godverdomme niet op het woord dat ik zoek”) omdat ik niet werd genomineerd, of ik bezit helaas niet het talent van Houbi en Guido.

    Het laatste is helaas bewaarheid. Vandaar mijn stem voor jullie beiden, mannen onder het zwik van vrouwelijke letterkunde.

  3. Over de fashion business gesproken, zit er eigenlijk één man in de categorie fashion? Totale onderdrukking jongens. :-p Niet dat dat de schuld is van de dames: de vraag is tergend laag. Wel jammer.

    Anyway, ik wens jou in ieder geval veel succes toe in je categorie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.