Waarom kleine meisjes toch best zelf hun kamer opruimen

Afgelopen weekend was het weer zover. Oogappel nummer 4 kwam slapen. ‘En of het lief mocht blijven ook?’. Ik kan mijn dochters niets weigeren. Ik kan ze niet alles bieden, maar ik kan ze alleszins niets weigeren. Ook dit niet.

Liefst van al zou ik dat joeng (haar lief) onder de zoden schoffelen, maffiagewijs een paar betonnen laarsjes aanmeten en wat laten zwemmen in de Leie, iets onbestemd met naalden, donkere kelders en niet nader bepaalde geslachtsdelen doen, maar ik ben een moderne papa, en dus antwoord ik ‘ja schat, uiteraard, geen enkel probleem, dat hoef je toch niet te vragen…’ En inwendig sterf ik.

Begrijp me niet verkeerd, het joeng in kwestie is meer dan ok, hij kan er ook niets aan doen. Ik vind hem zelfs buitengewoon meevallen. Hij denkt na, is niet te brallerig, is lief voor haar en hij blijft van mijn whisky. Het is niet persoonlijk, it’s business, ze moeten met hun fikken van mijn meisjes blijven.

Ik wil ze liefst van nu tot haar dertigste in een klooster en dan met  2,4 onbevlekte ontvangenen ergens in een ‘doorzonwoning’ installeren, met een vent die heel hard werkt om haar vakanties en schoenen te betalen. De megahit van wijlen André Hazes indachtig vraag ik dat ze haar alles zouden geven en dan nog wat. Uiteraard is dit allemaal niet waar, maar toch, ik ben niet te beroerd om het toe te geven, het knaagt. En ik wil het niet weten.

Omdat ik weet wat het is. Toen ik vroeger thuis kwam met een meisje zei mijn vader ‘niet onder mijn dak’, en dat was finaal. Wij zeggen dat niet meer, want we zijn modern, maar we – of ik althans – hebben ook een bijzonder levendige fantasie, gevoed door eigen ervaringen, fantasmes en porno op het internet.  Nu weet ik wel zeker dat ik de aandacht heb.

Wat is namelijk het verband met de titel? Na het weekend is mijn huis een stal, een puinhoop, een zompig puberaal liefdesnest. Althans, zo komt het bij mij over. Ik doe even de toer met u. Wat te denken?

Over twee badkamers en één slaapkamer verspreid liggen een 30tal handdoeken, in diverse stadia van kleffe vochtigheid. Neen, ik overdrijf dat getal niet, en ik wil niet weten waarvan die handdoeken getuige zijn geweest. Van vrijdagavond tot zondagmiddag zijn er een kleine 200 waxinelichtjes opgebruikt, grosso modo te verdelen over dezelfde locaties + het salon. Her en der in het huis, maar geconcentreerd over voornoemde plekken vind ik kleenex doekjes, ondergoed, waarvan ik niet weet bij wie het behoort (zonder te impliceren dat die jongen strings draagt, maar mijn dochter draagt bijvoorbeeld ook boxers, dus dit is à décharge te noteren), uiercreme, bodymilk, etc, etc..

Ik zal u even vertellen wat dat met mijn hoofd doet. Ik denk dan dat er tijdens mijn afwezigheid één langerekt sexfeest aan de gang geweest is, waarbij het frêle, kwetsbare lichaam van mijn ooogappeltje onderworpen werd aan de meest perverse en schaamteloze handelingen, gewoon om dat joeng zijn genot te geven!!

Het is al erg genoeg dat ik dat sowieso denk, zonder dat ik ook nog eens moet geconfronteerd worden met de materiële bewijslast. Mijn ‘sympathie-coëfficient’ voor jonge lieven wordt er niet hoger op! En daarom, lieve dochters en meisjes overal te lande: kuis uw nest op, laat geen sporen na van jullie (vermeende)ontucht, of alle papa’s en sommige mama’s zullen komaf maken met die geilberen van jullie. Gemeend!

Het kan natuurlijk ook zijn dat ze gewoon wat slordig is, zoals de meeste meisjes van die leeftijd, en dat de elektriciteit uitgevallen is dat weekend, en dat ze zoals mijn andere dochters gewoon wat kusjes stal van dat sympathieke skaterkereltje.

Ik denk ook dat het zoiets was hoor, ze is tenslotte nog maar 17, wat kan er gebeuren?

34 gedachtes over “Waarom kleine meisjes toch best zelf hun kamer opruimen

 1. Drie dochters in huis… De oudste is 10, naïef, blauwe (puppy-)oogjes, lang blond haar, slank, intelligent… Ik heb al gezegd het huis te omringen met prikkeldraad en er zelf met een jachtgeweer de wacht te houden… Juist omdat ik ook ooit 17 geweest ben.

 2. Ik kan alleen maar hopen dat ik er over een jaar of 10 net zo over kan denken (en schrijven) zoals jij. Jeetjemina, voorwaar geen sinecure om puberkinderen in huis te hebben heden ten dage! En dus een diepe buiging.

  • Ach, zoals reeds gezegd, tussen het meewarig hoofdschudden, en bang het hart vasthouden is het eigenlijk alleen maar prettig. En dat is meer hun verdienste dan de mijne 😉

 3. Hallo hier spreekt u met dat sympathieke skaterkereltje en uw geliefde dochter.
  We hebben deze blog samen gelezen, en we zijn overtuigd van uw doelstelling in deze tekst!
  Hierbij beloven we dan ook plechtig dat we uw mooie nestje niet meer zullen besmeuren.
  Verder vind ik u dan ook een zeer aangename man en kan ik het zeer goed met u vinden 🙂
  In mijn ogen zit u vol met wijsheid waar andere en ik zelf zeer graag van leer!

 4. Als papa, van een 3-jarige dochter, maak ik nu al aanbetaling in een klooster! 🙂
  Zelfs op zo’n jonge leeftijd trekt ze al mannelijke soortgenoten aan.
  Nu kan ik, als vader, die testosteronbommetjes nog aan maar ik zie ze denken wacht maar tot ik GROOT ben! *slik*

  • In alle eerlijkheid, en los van de ‘gespeelde verontwaardiging’, mijn dochters staan met hun poten stevig op de grond, de meeste jongens die bij ons over de vloer komen vind ik echt wel leuk, dus het valt allemaal best mee, en elke leeftijd heeft zo zijn speciale charmes. 😉

 5. Oef, gelukkig is mijn dochter nog maar 7. En heeft ze een broer die nu zes is en haar later bij het handje zal leiden om te zeggen welke jongen goed voor haar is en welke jongen dat niet is.

 6. Deze link gaat in een mailtje naar mijn man. Onze dochter is nog maar bijna 2 jaar maar het verhaal van het klooster tot 30 enz. zou net zo goed uit zijn mond kunnen komen.

 7. genotvol blogje:)
  jammer dat je geen verklaring hebt voor je jaloezie,
  zou interessant zijn te weten waarom mannen jaloers zijn
  op de vriendjes van hun dochters

  • paar dingen toch duidelijk stellen, meeste van wat ik schrijf is ironisch hoor, ik ben absoluut niet jaloers op mijn dochters en hun lieven, integendeel, ik gun ze een vol en fijn leven. Daarnaast leek het me een fijne, perfide manier om haar tot opruimen aan te zetten als ze bij mij komt logeren. Veel meer moet je er niet achter zoeken, ik geniet eigenlijk ten volle van mijn kinderen en hun lieven, da’s plezant om die in je huis te hebben (nu is het hele effect van bovenstaande blog natuurlijk om zeep 😉

 8. Ouch, Guido. Dit wilde ik eigenlijk niet lezen, dat opent een potje waarvan ik dacht dat het nog – minstens – 15 jaar gesloten zou blijven. Mooi stukje wel. Toch nog een bedenking: wat doet je vermoeden dat die ‘geilberige skaterjongens’ dezelfde perverse fantasieën zou hebben als de wat oudere heren van stand die we zijn, die in hun mondaine trips over de wereld al geconfronteerd werden met al die ontucht? Zijn dat soort jongetjes niet de naïviteit zelve, net de legoblokken en matchboxkes ontgroeit, hopend inderdaad op die ene zedige kus, zoals dat ook gebeurt in de ‘Hugh Grant’ romantische komedies waarmee ze grootgebracht zijn, op de bank zittend naast hun snotterende moeder? Ik vergeet even voor de gemakkelijkheid de ervaring die ik had op mijn 17e, wij zijn immers opgegroeid met Billitis en Moulin Rouge op Oudejaar.

 9. Weet hij dat jij een blog hebt? Zoja, dan zal deze post wel duidelijk zijn. En als hij dan ook nog begrip heeft voor jou, als vader van die lieve frêle dochter, zijn lief, zijn genot, dan brengt hij de volgende keer toch gewoon een goede fles whisky mee.

  Onze dochter wordt 7 en ik kijk angstvallig naar de dag dat mij hetzelfde staat te wachten. Denk dat dit de vrees is van alle papa’s met dochters.

  • je hebt het hier wel over mijn dochter, waarvan ik weet dat ze enkel geinteresseerd is in Ascese, contemplatie en spiritualiteit. En ja, soms wat facebook en wat bacotjes, dat geef ik toe, maar sex? Neen!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.