9720 minuten zagen? Flagrante leugens!

Er werd nog niet zo lang geleden op StuBru gesteld dat vrouwen gemiddeld zo’n kleine 10.000 minuten zagen (9720 minuten, om precies te zijn). Per jaar neem ik aan. Omgerekend is dat 162 uur, of zo’n kleine 20 werkdagen.

Ik zou dat willen nuanceren! Echt waar. Vrouwen zagen niet, vrouwen hebben het gewoon niet gemakkelijk. En ik pleit voor begrip, want eigenlijk mogen ze nog veel meer zagen!

Wij, de venten, hebben allemaal al eens in een positie gezeten waarbij we geconfronteerd worden met een onverklaarbare stemmingswisseling bij onze eega/partner/levensgezellin. Onverklaarbaar volgens haar, wel te verstaan. De onverlaat die durft te opperen dat het wel eens aan de stand van de maan tov de eierstokken zou kunnen liggen, wordt ter plekke ontmand. Twee dagen later krijgen we onze testikels dan terug, in een bokaaltje, met een flauw glimlachje, dat het zo niet bedoeld was.  Dat zijn dus al 13 dagen gezaag, die we eigenlijk niet mogen meetellen, dat is de natuur!  (13d  * 8u (een koopje!) * 60 min = 6240 min)

Daarnaast is er het fenomeen van ‘Bad hair day’ annex ‘Vindegijmijgatgevoel’. Elke vrouw heeft tijdens diezelfde periode het recht om te twijfelen aan haar uiterlijk. Een vrouw staat gemiddeld een half uurtje voor de spiegel/kleerkast, dus we voegen daar 13 uur aan toe, want het lijkt mij normaal dat er naast het half uur gemompel ook een half uur oprechte discussie met ontbijtgenoten mag zijn. Als dat al niet mag gedeeld worden, waarom leeft ge dan samen? Geef toe! (13u * 60 min = 780 min)

Vraag aan elke arbeidssocioloog of vrouwenrechtenactivist hoe het gesteld is met de positie van de vrouw op de arbeidsvloer en ze zal het beamen. Slecht is het gesteld! Vrouwen moeten dubbel competent zijn, en hun positie verdedigen. En zeker tegenover die slettenbakken op stiletto’s die het met hun lijf proberen waar te maken, op de canapé van de baas. Gemiddeld denk ik dat dat toch zeker een uurtje per week bitchen tegen elkaar oplevert. Wat wij niet moeten doen, omdat we ‘bigdickswinging-gewijs’ onze positie kunnen veiligstellen.

Neem dat er 30 arbeidsweken zijn, en voeg er 5 extra uur aan toe om die trut van de receptie op haar plaatste zetten, dan levert dat 2100 minuten op van gefocuste arbeidscommunicatie. (30u * 60 min + (5u * 60min) = 2100 min)

En nu, heren, is het tijd om even diep in ’t eigen hart te kijken… vergeten we soms niet met opzet om de vuilbakken buiten te zetten? Moet dat laatste pintje er echt altijd nog bij? Is het nodig om zoveel te golfen? Ten koste van de pelouse en de buxushagen? En wie moet dat voor ons bijhouden , inderdaad, die van ons. En dan denk ik dat 600 minuten werkoverleg, want het gaat inderdaad niet over meer, niet overdreven is. Dat is nauwelijks anderhalve minuut per dag.  om het kot op kant te houden, de financiën recht te trekken en al het werk met de kinderen voor u te organiseren???

Alsjeblieft, een beetje begrip zou niet misstaan!  en misschien een bloemetje vanavond?

 

10 gedachtes over “9720 minuten zagen? Flagrante leugens!

 1. Letterlijke of figuurlijke berekeningen, je m’en fous. Ma Bliss heeft in naam van haar lotgenoten haar slag thuisgehaald. Het bewijs? Het manvolk dat hier en garde gaat. De aanval is niet altijd de beste verdediging heren!
  G. schrijf er nog zo’n paar en je hebt er een vriend(in) voor ’t leven.bij.

 2. Er zijn er wel meer die uit schaamteloos eigenbelang blogposts produceren. In bepaalde kringen is het zelfs meer regel dan uitzondering. Maar van een coryfee als G.E. had ik dit nooit verwacht.
  Terwijl hij ons in verleden observatoire pareltjes schonk als “It’s a man’s world”, “Het tafelgesprek”, de bonsaï-kweeksters” etc … verloochent hij nu alles waar hij voor staat voor wat vrouwelijke bonuspunten.
  Waarom G.E., waarom ?
  Hier is wat ik denk: het is vrijdag en na een iets somberdere week schijnt de zon opnieuw. Zomerse kriebels die een weekje on hold stond steken de kop weer op. De kans is groot dat G.E. zijn weekend in de Voorkempen gaat doorbrengen. Hij kijkt daar, zoals steeds en volledig terecht, erg naar uit. Ook zijn zomerkriebels kijken daar erg naar uit.
  Maar donkere wolken dreigen aan de horizon. Een korte blik om http://www.kmi.be leert hem dat het alvast weerkundig mogelijk een WE in mineur wordt. Niet dat een WE binnenshuis per sé een slechte zaak is, herfstig weer kan zelfs voor onverwacht romantische momenten zorgen. Maar niet in de zomer. Niet als je die gekoesterde zomerkriebels voelt wegebben. En zeker niet als je vreest dat de stemming van je teerbeminde wel eens recht evenredig zou kunnen zijn met de klimatologische omstandigheden.
  Ziet G.E de bui al hangen ? Ziet hij zijn kansen op intieme quality time dit WE slinken. Wil hij Venus gunstig stemmen ? Misbruikt hij zijn blog om alvast een wissel op de nabije toekomst te nemen ?
  Het lijkt mij de enige plausibele uitleg. Waarom zou een man van het kaliber van G.E. anders oproepen tot meer begrip, zo nét voor het weekend ?
  En waarom zou hij in godsnaam anders een rekenmachine ter hand nemen tijdens het schrijven van een blogpost ?

  • Wie liefheeft slaat en zalft… Opmerkelijk mooi proza, waarde vriend. Edoch, lees en herlees… Probeer ik werkelijk een wit voetje te halen? Accentueer ik niet wat clichés? Blijf ik niet trouw aan de kudde? Wellicht heb ik het dan niet scherp genoeg verwoord… Een gemiste kans, een slag in het water. Ik verzeker u, berekening en zonnige willekeur, het is aan mij niet besteed, netzomin als het gezegende voorkempen gebeuren. Integendeel, de bovengeciteerde pareltjes kwamen tot stand via inspirerende discussies met la bliss.
   Evengoed heb ik gefaald, als mijn publiek ontstemd is over mijn opportunisme! T zal niet meer gebeuren… 😉

   • Je was er dan ook bijna mee weggekomen… Maar het gebruik van de rekenmachine heeft je de das omgedaan. Zoveel moeite voor een blogpost zonder bijbedoelingen ? Nee…
    Of deed je het omdat je uit respect voor je lezerspubliek ook rekenkundig geen steek wou laten vallen ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.