Een week van eigen kweek

Eigen kweek

Eigenlijk zou je moeten turven hoeveel keer onze local heroes de revue moeten passeren om dit verhaal vorm te laten krijgen.  Hoeveel keer je per dag Gabriel Rios, Das Pop, en Ozark Henry nodig hebt en waar je ’t allemaal moet gaan zoeken.

StuBru programmeert de week van eigen kweek, ik mag hopen niet om Geert Bourgeois te plezieren. Daarbinnen zie ik wel wat fijne initiatieven, met de poulains en wat al niet meer, maar ik vrees gewoon dat de spoeling wat te dun is om dat een hele week te trekken.  Ik denk dat ide mensen, muzieksamenstellers en programmamakers echt wel weten waar ze mee bezig zijn, en allicht ook al die opmerkingen zelf gemaakt hebben. Wellicht vinden ze het zelfs fijn om duistere pareltjes op te vissen, maar toch…Er is een reden waarom Belgische muziek niet echt ‘hot’ is in Europe. Er zit volgens mij geen hond op te wachten, wegens meer van hetzelfde.

Dat occasioneel hier en daar wel eens iets fantastisch gebeurt,  zoals een doorbraak in Japan,  Frankrijk, Oezbekistan of wat dan ook, ik ben daar ook blij om voor de artiest in kwestie, maar het kan een zekere beperktheid niet helemaal maskeren.

Voor mij is in’t vervolg een weekend van eigen kweek, “het eigenkweekeind” ruim voldoende, er mag zelfs week-in-week-uit een programma aan besteed worden, maar trop is een beetje teveel.

En sorry dat ik het einde van de week niet afgewacht heb om mijn mening te ventileren, ik weet dat het ‘not-done- is, maar zo ben ik nu éénmaal.

9 gedachtes over “Een week van eigen kweek

 1. Thomas, ik vind er ook wel (vergeten) pareltjes tussen, maar we krijgen zoveel hetzelfde in ons oren gespoten.

  Telex bvb hoorde ik deze week toch wel 3 keer passeren met hun onvolprezen hit dewelke ik nog niet kende: ‘En route’.

  En OK, een gewone dag op Stubru kan soms ook verveling opwekken, maar dat is op elke zender zo.

  • Deels akkoord, volgens mij omdat er veel meer te doen valt rond dit thema. Heel wat deuren blijven ongeopend.
   Anderzijds vervelen 5x Vampire Weekend, White Lies, Lilly Allen, Triggerfinger/dag mij meer dan 3x Telex/week. Maar goed, dat is natuurlijk allemaal subjectief ;).

 2. Helemaal niet mee eens Guido, ik vind de week van eigen kweek echt een verademing! Leuk herinnerd te worden aan alle goede bands die nog op stal staan en in een doorsnee Stubruweek niet aan bod komen. Van Motec over 2 belgen naar The Black Box Revelation; een mooi en divers aanbod.

  Daarenboven heb ik helemaal ervaar ik niet dat de spoeling te dun is. In tegenstelling tot een gemiddelde dag Studio Brussel heb ik deze week niet het gevoel dat de zender in repeat staat. Met dank aan het oneindig aanbod Belgische ééndagsvliegen.

  En dan mis ik nog een aantal bands die er bij mij wel zouden inzitten..

 3. Het is inderdaad een beetje teveel van het goede, maar wel chapeau voor onze Belgische bands..
  Ik bedoel hiermee dat we dit zo een tien jaar geleden zeker niet hadden moeten doen, wegens een nog dunnere spoeling.
  Waar is de tijd dat dEUS als één van de eerste Belgische bands op één van de afrekening stond. Toen werd er met die gasten gebeld om hun proficiat te wensen. Nu is het al eigenaardig dat er een buitenlandse band op één staat in de Afrekening.

  • Volledig mee eens, ook al hadden we vroeger ook goede bands (lavvi ebbel, scooter,flouze, noem maar op). Maar een volledige week is wat ambitieus zonder in herhaling te vallen. Waarmee ik het concept niet afkraak, noch de inspanningen van de samenstellers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.