BMW, What is wrong with their fans???

Den Duits, den Beamer, la BM…

‘T zal allemaal wel. Voor de goede verstandhouding, ik heb ook ooit rondgereden in een 530, dus ik ken het merk wel degelijk. En ik vind er geen zak aan. Sorry!

Maar dat komt omdat ik niet echt een auto mens ben. Ik ben daar te verstrooid en te… ja, te wat voor? Ik weet alleen dat het mij geen ene moer interesseert, behalve dan misschien al een keer iets esthetisch. Maar ook daar moet er niet in overdreven worden, het raadsel van de ‘janten’ ofte de velgen bijvoorbeeld, is altijd aan mij voorbij gegaan. Steevast slaag ik er in om de verkeerde mooi te vinden, in de ogen van de kenners.

Sterker nog, ik zie eigenlijk niet echt een verschil. Enerzijds heb je de plastieken sierdoppen en daarnaast heb je iets in ijzer, met 3,5,7 of 39 spaken.  Eén pot nat. Er is maar één auto waar ik mij prettig in voelde, en dat was mijn Dyane… met zetels van een CX, door mijn broer er in gelast. Dat was een beest! Al de rest is aan mij niet besteed.

Maar die BMW jongens, dat zijn echt fanaten. Net zoals ik niet echt goede chauffeur ben, zijn velen onder hen het ook niet echt (getuige het schrijnend gebrek aan knipperlicht etiquette etc.) maar dat maakt verder geen donder uit. Ze geloven in hun merk, en ze zijn er trouw aan. Zo trouw dat het bij momenten scary wordt.

Zo liep ik vanavond met mijn honden één of andere slaperige villawijk in, waar ik ook prompt weer verloren liep, want naast een kruk in het autorijden ben ik ook nog eens hopeloos in oriëntatie.  Slechte zielen denken nu “Een wijf, quoi!”… en ja, misschien wel.

BMW Schildje

Anyway, ik loop de straat in, het ene kitschkot naast het andere fake-paleis, en groot was dan ook mijn verwondering toen ik op nummer 36 dit aantrof.  Een metalen plaat met een BMW logo. Wie doet zoiets? Wie laat zijn vent/vrouw zoiets doen? En wat wil je er mee zeggen? Het was geen garage, het was een residentieel ding. Het was dus een statement.  Ok, je bent fan… so?

Zouden er ook mensen zijn met BMW tatouages?

Je zet een kot neer van ettelijke honderdduizenden euro’s, inclusief ‘den bekaertdraad’, het dolomiet, en de kempense hekkens, en als sluitstuk zeg je tegen ‘die van ons’ : “en naaa gonnek da plakske van den BMW tegen ons muur hangen! Wa peisde”… Zoiets? En die van ons zegt ‘Doe mor Jos!’…

Ik denk dat ik er niet van ga kunnen slapen… Ik zou het zo graag begrijpen. Net zoals die stickers van ‘Baby on board’… rijden mensen daar dan minder hard tegen? Of juist harder?

6 gedachtes over “BMW, What is wrong with their fans???

 1. heavenly pimped, I reckon!
  Zich ergeren kan voor heel even, doch ik zal er de slaap niet voor laten.
  Deze mensen zijn waarschijnlijk zéér gelukkig ‘in their state of being’, en het is voor anderen soms de oefening niet waard zich daar (zelfs remotely) in in te leven …
  ai wat een zin, op dit uur herlees ik hem zelfs niet, ..
  Voor onze deur, parkeert nu sinds enige tijd een jonge gast met dito wagen. Eens geparkeerd en hij reeds de wagen is uitgestapt, blijft de motor nog draaien.
  Zo’n waanzinnige kick geeft het hem, de blik van de mensen die dit verschijnsel nog nooit eerder hebben mogen meemaken. Een halve straat verder duwt hij op z’n afstandbediening die de motor uiteindelijk het zwijgen oplegt en de deuren sluit…en menig mens met verstomming achter zich laat.
  Wanneer zien we Guido nog eens!?
  kus, eva

 2. Zullen we dan voortaan allemaal “Zastava” aan onze respectieve frontportalen hangen, of toch maar “Zatstvanal?” Nu mijn Ferrari-badhanddoek wassen,mijn Jaguarsloefen aan en dan de Kampioenen zien… of is da nie meer ?

 3. Ik heb lang niet geweten wat ‘janten’ waren. Zelf met de vertaling ‘velgen’ wist ik het nog niet.
  Wat ik wel weer weet is dat je bij het naar rechts of links gaan op de baan moet pinken.
  Ook ik stel prioriteiten 😉

 4. Ik ben benieuwd geworden: Kan je eens aanbellen bij die mensen en het gewoon vragen?
  Misschien hebben zij hun villa verdiend met een BMW garage en willen zij dit zo tonen? Of het is het logo van de auto waarin hun zoon is verongelukt? Soit, het -hopelijke- verhaal… daar ben ik zo benieuwd naar, maar ik vrees ervoor.

 5. Oh.. Jammer! Jammer! Net wanneer ik dacht ‘nu gaat Guido het in mijn plaats perfect verwoorden’, wijkt jouw torpedo nét voor doel naar rechts uit.. Slechts een schampschot..

  Want je beperkt je tot de stelling dat het hier om schuinmarcherende, ‘perte totale’ ‘fans’ gaat. Je focust je op de vraag ‘wat bezielt die fans’. En dat is slechts een deel van de trieste, naakte waarheid met betrekking tot dit en vele andere automerken.

  Kijk naar het rijgedrag en kijk vervolgens naar wat er achter het stuur zit. Je zal steeds, let wel steeds, een overeenkomst zien tussen het merk, de chauffeur en diens al dan niet sociaal gedrag op de baan. Schrijnend soms.
  Hoe ‘makkelijk’ z’n naam ook is, c0d3w4lk3r heeft 200% gelijk.

 6. Ik heb gelachen omdat het de waarheid is. En dat op zich is best triestig.

  Het is onvoorstelbaar hoezeer mensen kunnen opgaan in de bezetenheid van een object, merk of overtuiging van gelijk welke aard.

  Het zijn stuk voor stuk extremisten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.