Groot verdriet in de Koekoek dreef

‘Doe mij/ons/Robbe een groot plezier. Share en verspreid deze tekst zoveel mogelijk. Het gaat over iets superbelangrijk voor een kind…zijn knuffels! Eeuwige dankbaarheid en goeie karma worden uw deel.

De juiste prioriteiten.

Papa’s hebben stress, zijn gehaast en hebben stormen door hun hoofd razen. Dan wil het al eens fout gaan. Robbe naar school brengen en de tas met knuffels, iPod, iPad en gsm naar de mama brengen. Simpele opdracht. Alleen, de tas is vermist. Wegens eventjes nog iets anders moeten doen, tas ondertussen boven op de auto gezet en dan haastig wegscheuren. Het overkomt ons allemaal wel eens… De snelheid van de auto, de gladheid van de weg en de wet van de traagheid doen de rest. De tas is foetsie. Ergens tussen de koekoekdreef en ten otter in Zoersell. Niet meer te vinden, spoorloos.

Het traject werd te voet nagelopen, zonder resultaat. Dus eind van de dag moest een vrolijk babbelend kind, dat uitkeek naar een weekend vol spelplezier, basket en fun met de vrienden, uitgelegd worden wat er gebeurd was. De tas met spulletjes was kwijt!

He took it like a man. Geen tranen, geen tantrums, geen verwijten, dingen die gebeuren… Ik vond dat merkwaardig sterk. Ik had verwacht dat het iPad verlies voor meer ophef zou zorgen. Het is iets waar we toch altijd van denken dat ze er enorm mee bezig zijn, dat ze er totaal afhankelijk van zijn. Niet dus.

Maar toen ineens werden de ogen groot, en brak het hart…. Piet Konijn ben ik dan ook kwijt!!! Grote, echte tranen over een 10 jaar oude knuffel die veel lief en ook wat leed gedeeld had. Zijn eigen, persoonlijke Ted, een knuffel die alle geheimen van dat kinderhart en kinderverstand gedeeld had. Die zijn steun geweest was in een nachtelijk Amerikaans ziekenhuisbed, en die de stille getuige was van zovele moeilijke opgroeimomentjes.

Het verdriet is groot, de nacht was moeilijk. Het gaat niet om een beestje, het gaat om een stuk van zijn leven, de veruitwendiging van 10 jaar tiener. Hij zou hem graag terug hebben.

Voor alle duidelijkheid : de tas is terecht, sinds gisteravond, het verhaal vind je hier 

20130126-090829.jpg

33 gedachtes over “Groot verdriet in de Koekoek dreef

  1. Ik werk bij Carrefour en ken de mensen van de carrefour market in Zoersel. Vraag of jullie de foto mogen ophangen aan elke kassa , zeg dat Hubert Vanderhoven dit gevraagd heeft. Mocht je geen antwoord krijgen, 0479 31 63 59 . Tevens nagaan waar ze de knuffel vandaan hebben en of ze nog broertjes in stock hebben. Sterkte en succes.

  2. Een iPad en iPod zijn vervangbare dingen wat het natuurlijk niet minder erg maakt maar de jongen zijn knuffel waar hij al jaren vertrouwd mee is dat is van onschatbare waarde voor een kind!
    Ik hoop dat de vinder toch een goed hart heeft en de knuffel en andere spullen terug brengt of tenminste iets van zich laat weten of horen zodat jullie het verdriet van jullie zoon kunnen doen stoppen.
    Veel succes!

  3. als jongje gasten die gevonden hebben zou ik ook in de vuilbakken of naast de kledingbakken gaan zien mss hebben ze daar weggegooid nadat de waardevolle spullen eruit zijn gehaald

  4. Ocharme,, vindt dit wel een beetje triest voor jullie en zeker voor jullie prachtkindje. hoop natuurlijk dat het een eerlijke vinder is dieje jullie tas vindt en jullie gewoon alles eerlijk terug krijgen. Maar spijtig genoeg zit de wereld heel anders ineen… hoop allensinds dat de mooie knuffelbeertjes toch uitkomen.. Mvg Kelly

  5. veel succes bij t zoeken; ik stuurde het door naar twee vrienden uit de omgeving…hoe meer paar ogen, hoe meer hoop…

    wij verloren ooit een knuffel in t buitenland (gelukkig niet de slaapknuffel).

  6. Oh, wat erg!!! Ik denk dat mensen echt vreselijk hebberig zijn op dat gebied! Ik heb mijn gsm eens laten liggen aan een schapje boven het toilet, en nog geen 2 minuten later, foetsie. Laten omroepen, niets gekort. Ikzelf heb ooit een gevulde beautycase gevonden, echt vol juwelen en make-up (van een oudere dame). Ik heb die toen gaan afgeven aan het politiekantoor, en de mensen hadden telefonisch aangifte gedaan (tip, ga zeker aangifte doen of doe melding aan de politie, misschien brengen mensen het daar naartoe). Achteraf zijn die mensen mij persoonlijk komen bedanken, ze waren dolgelukkig dat ik die beautycase niet gehouden had. Ze waren ze vergeten bij het vertrek naar de zee. Ik zou een vreselijk schuldgevoel hebben als ik waardevolle, dure, of emotionele dingen zou houden dat ik vind! Hopelijk komt dan toch de knuffel terecht!!!

  7. nog niets gehoord? vind het erg voor Robbe. ben vroeger ook een knuffel vergeten op de trein en nooit terug gevonden. toen zijn er ook veel traantjes gevloeid. 😦

  8. OMG !.. Dit is zoooo érg !!.. Ik hoop dat de eerlijke vinder zich gauw aanmeldt zodat Robbe zijn knuffel terug krijgt !.. Als ik zie hoezeer ons Lise “verhangen” is aan haar Hello-Kitty-knuffel !.. Ik kan best begrijpen dat dat kind nu dood-ongelukkig is !.. Ocharme .. Daarom Robbe: Voor jou deel ik deze link op Facebook, zodat iedereen kan mee-zoeken ! .. Knuf ! x 🙂

  9. Ik ben zo ooit eens met een pot soep (die ik van mijn moeder meegekregen had) op mijn dak vertrokken. Na de derde bocht hoorde ik ineens een raar geluid, eerst dacht ik dat er een stuk onderuit mijn auto gevallen was…toen ik uitstapte zag ik de pot in de zijkant liggen!
    Hopelijk komt Piet Konijn snel tevoorschijn!

  10. Het verhaal komt mij bekend voor… Je bent niet de eerste. Heb dat ook eens gedaan met mijn macbook. Op het dak van de auto laten liggen en dan doorgereden, in de sneeuw op een gladde weg. Een 4×4 aan het stoplicht deed maar teken met zijn lichten en ik begreep er niets van…. Tot plots ik doorhad shit mijn computer. Jammer dat jouw verhaal niet zo een goed einde heeft. Ik hoop dat Robbe zijn knuffels terugkrijgt. xxx sabrina

  11. niet je een te kort hebt aan lezers, maar als je dit zou melden aan enkele populaire radiozenders à la JOE of Q zullen ze dit zeker vermelden en veel meer mensen bereiken, ergo, meer kans op de terugkeer van Piet konijn?!
    my 2 cents

  12. Pingback: SOS knuffel in nood « Endimi

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.