Twitter and real life

Onlangs een vrij verhitte discussie gehad over het al dan niet begrijpen van twitter. Ik bleek er geen zak van te begrijpen, volgens de aanwezige communicatie experts.

Ik heb altijd gedacht dat de twitters, linkedins en facebooks van deze wereld een soort verlengstuk waren van je bestaande netwerk. Ik gebruik ze dus ook als zodanig. En meestal wil ik van een aantal nieuwe mensen ook weten hoe ze in ’t echt voelen, zijn en spreken. Dat schijnt niet echt de gewoonte te zijn. toch zijn er twunches, twrinks, tweetups, en wat al niet meer.  Maar dat is dus meer voor de incrowd, zij die al eens aan elkaar gesnuffeld hebben. Dat je elkaar daar tegenkomt als ‘bekenden’ is één ding, maar ik ben gewoon benieuwd, in welke mate maak je door twitter (en enkel twitter, deze keer) nieuwe kennissen en contacten, en hoeveel zijn dat er dan…

So please.. join me. .

10 gedachtes over “Twitter and real life

 1. Goh, er zal een deel incrowd zijn – zoals dat op een forum of in een dorpscafé ook het geval is. Logisch ook: sommigen kennen elkaar al in het echte leven (collega’s, vrienden, kennissen,..), hebben elkaar al ontmoet bij blogevents, twunches en andere laten-we-elkaar-eens-ontmoeten happenings. En soms smaakt dat naar meer en anders, soms niet.

  Maar dan heb je bijvoorbeeld Social Media Day, een ware hoogmis voor Twitteraars en de gelegenheid bij uitstek om elkaar eens uitgebreid te kunnen besnuffelen. Jong Tuig: ook zoiets, zalig bijeenkomen van jonge mensen die al dan niet iets doen op het internet – meestal wel, anders weten ze er niet van. Geen badges met je naam op dus je MOET wel vragen: “He, wie ben jij?” Meestal gevolgd door: “Zit jij op Twitter?” Soms volgt er een leuk gesprek, soms een drinkebroer voor het leven. Soms zeggen ze neen en houdt het daar op. Of niet.

  Je kan dat m.i. niet altijd los zien van andere netwerken: ik spreek geregeld af met mensen die ik ‘ken’ van Twitter, maar vaak ‘ken’ ik hen ook via hun blog, of fotografiewerk omdat dat het beeld dat ik over hen heb via Twitter, verder aanvult en verrijkt.

  Dus incrowd, of niet, het is wat je er zelf van maakt denk ik.

 2. Twitter is van ons allemaal, dus het is precies wat jij wilt dat ’t is. Niemand die voor jou bepaalt hoe je het moet gebruiken. Dus doe lekker wat je er mee wilt. Want vrind, volgens mij begrijp jij Twitter beter dan de meeste (wannabe) ‘communicatie-experts’ die ik ken. En neem maar van mij aan, ik ken er een boel 😉

  Anyway, ik ontmoet zo’n 5 nieuwe Tweeps per maand IRL en ik kan je zeggen: het is altijd een feest. Nog nooit ben ik zwaar teleurgesteld bij of na een ontmoeting en ik heb na de echte klamme handshakes alleen maar nog betere relaties en conversaties op Twitter met deze mensen. Ik kan verhalen over een aantal fantastische, soms zelfs vernieuwende initiatieven die zijn ontstaan puur door de klik die eerst online, daarna offline zijn ontstaan. Ik deel ze graag eens met je.

  Bij deze dus een vrijbrief om vooral even een seintje te geven als je in de buurt van Eindhoven bent. Je bent van harte welkom. Anytime.

 3. Deze week naar mijn eerste twunch gegaan, en oa @mdevrieze leren kennen IRL. Ik zou zeggen dat het een 50/50 split was, nieuwe contacten en incrowd die duidelijk elkaar kenden. . Ik kende er persoonlijk enkel @fredegre van vroeger, de rest nog nooit gezien.

 4. Twitter is hier minder belangrijk dan de twittergebruiker. De verschillen tussen hen – in hun gebruik online, in hun aangaan en onderhouden van sociale contacten online en offline, etc. – zijn zo groot dat jouw indruk, Guido, flink kan afwijken van de mijne en rightly so. Succes en plezier met je blog en met de sociale media!

 5. Oei, mijn laatste zin staat daar wat verloren. Erachter moest volgende nog komen: Facebook is voor vrienden met wie je op school zat, Twitter voor mensen met wie je liever op school gezeten had. Je bouwt op d eeen of andere manier een band op met tweeps omdat je dingen deelt, grapjes maakt of elkaar helpt, dan wil je ze ook in het echt ontmoeten. #my2cents

 6. Waarom denk je dat twunches er alleen zijn voor de incrowd en niet om nieuwe mensen te leren kennen? Dat is toch een van de redenen waarom ik er naartoe ga. Hoe zeggen ze het weer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.