De tuinposter, het gat in de markt!

Echt waar, ik lag plat toen ik het zag. ik weet nog steeds niet goed, hoe ze er op zijn gekomen, maar ik zie hilarische mogelijkheden.  Vernieuwing in het genre, zeg maar. Ik ga deze keer niet blijven stilstaan bij de vormelijkheden, het barokke gebruik van uitroeptekens om de boodschap te laten inzinken, de sobere design, en ook het tekstuele laat ik aan ons voorbijgaan , je mooiste foto voor in de tuin, de tuinposter.  Aaaaah, heerlijk wat je daar allemaal mee kan doen, en hoe je er over kan fantaseren… meer dan één nacht copywriting ligt hier aan de basis.

Waarover gaat het? Sinds de opkomst van de digitale fotografie (ja, ja beste kindjes, vroeger bestonden er filmrolletjes en moest je foto’s binnenbrengen om te laten ‘ontwikkelen’) stel ik me voor dat de klassieke fotowinkels het erg moeilijk hebben om hun zakencijfer op peil te houden.

Niet alleen heb je printertjes die moeiteloos de klassieke snapshot kwaliteit kunnen evenaren, maar je hebt ook nog eens een pak online services die er voor zorgen dat de klassieke dorpsfotograaf, waar wij ons filmpje binnenbrachten, verplicht wordt om steeds nieuwe producten te zoeken, om toch maar meerwaarde te bewijzen.

Dit is de laatste in het genre, volgens mij.  En ik hoop echt dat het een succes wordt. Het gaat er over dat je een foto binnenbrengt bij de fotograaf, en die krijg je dan terug, opgespannen op een soort trampolinedoek, weerbestendig, om in de tuin te plaatsen.

Ik denk niet dat er veel mensen zijn die dat voor zichzelf willen doen. Foto’s van je koters om het dahliaperkje op te smukken. De grootouders halfverscholen in de moestuin… het kan, maar het is weinig waarschijnlijk.

Daarentegen, als cadeau voor mensen die je echt niet leuk vindt, biedt het geweldige kansen. Je kunt er immers veel van zeggen, maar het gaat niet ongemerkt voorbij. Je kunt het niet wegmoffelen in een kast, het moet zichtbaar in de tuin uitgestald worden,  en je kunt je niet wegsteken achter het feit dat er geen plaats is… er is een tuin, er kan een tuinposter in. Basta!

Het eindejaar komt eraan, ik voorspel mooie tijden voor die fotowinkel. Allen daarheen!

2 gedachtes over “De tuinposter, het gat in de markt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.